KRIMIONLINE, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI VIDEA, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Policie vyšetřuje rozsáhlé padělání diplomů a vysvědčení

Kriminalisté po celé republice vyšetřují padělání vysokoškolských diplomů a maturitních vysvědčení. Organizovaná skupina z Teplicka se paděláním živí již nejméně rok a půl, a to i přesto, že ji policisté již jednou odhalili a pachatele pozatýkali. Uvedla to v pondělí TV Nova.


Podle informací televize se skupině podařilo prodat nejméně desítky padělků a vydělala přes milión korun. Nova uvedla, že díky padělku bylo například možné získat diplom inženýra za dva dny za 60 000 korun.

Na skupinu nyní narazili dejvičtí kriminalisté. Zadrželi ženu, když jim přinesla padělaný diplom a byla ochotna jeho pravost ověřit na poště. "Zadrželi jsme ji na Hlavní poště v Praze. A ona nám přinesla právě ten objednaný diplom," řekl Nově vedoucí 8. oddělení kriminální policie Pavel Just. Kriminalisté zjistili, že žena je pouze kurýr. Dostávala tisíc korun za to, že zájemcům padělky předá a převezme peníze. Tvrdí, že za rok předala až 40 padělků.

Policisty při zatýkání napadla čtyřiadvacetiletá žena z Teplic. "Obě ženy byly obviněny z trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny. Druhá žena, která zaútočila na policistu, byla ještě obviněna z trestného činu násilí proti úřední osobě," řekla televizi policejní mluvčí Eva Kropáčová. Podle Novy policisté tuto ženu zatkli již loni v květnu a stále ji vyšetřují.

Kriminalisté hledají komplice hlavní organizátorky, pětadvacetiletého Daniela Zemánka, který se zřejmě skrývá v Ústí nad Labem.

Trestní stíhání hrozí také lidem, kteří si padělané diplomy koupili, uvedla Nova.


(Zdroj: Krimi Zprávy Teplice)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín