KRIMIONLINE, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI VIDEA, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Nadřízení se proti mně spikli, tvrdí policista obžalovaný z korupce

Případ policisty Pavla Nováčka, který čelí obžalobě z přijetí úplatku a zneužití pravomoci úřední osoby, začal v úterý řešit teplický soud. Nováček, který pracoval na teplické hospodářské kriminálce, vinu odmítá a hovoří o spiknutí nadřízených.


Nováček si měl podle obžaloby v květnu 2011 říci o 25 tisíc korun za to, že svou známou nechá nahlédnout do trestního spisu, ve kterém figurovala jako obžalovaná. „Naznačil jí, že za finanční částku smete věc ze stolu,“ stojí v žalobě, kterou přednesl státní zástupce Vladimír Jan.

Realitní makléřka, kterou údajně Nováček o úplatek požádal, odmítla peníze dát. „Věděla jsem, že jsem se trestného činu nedopustila, a tak jsem mu hned řekla, že mu peníze nedám,“ vypověděla před soudem Šárka Skramušská.

Nováček považuje obžalobu za komplot. Jeho bývalí kolegové a přímý nadřízený, se kterým „byl na kordy“, se mu prý tímto způsobem mstí.

Působil arogantně

„Ženu, po které jsem měl chtít úplatek, jsem znal, a tak jsem nadřízené požádal, aby výslech vedl někdo jiný, jsem podjatý. Neuspěl jsem s tím," řekl u soudu Nováček, který vypovídal sebevědomě a místy působil arogantně.

Předsedu senátu Miroslava Čapka nařkl z možné podjatosti, neboť se prý s vedoucími činiteli teplické policie dobře zná. Po poradě s obhájcem ale námitku na podjatost nevznesl.

Policista je nyní postaven mimo službu a bere 50 procent platu. „Chtěli po mně, abych od policie úplně odešel. Odmítl jsem, chci se očistit," vysvětlil Nováček.

Soudní jednání je naplánováno ještě na středu. Soudce Čapek ale hodlá předvolat další svědky, takže rozsudek zajisté nepadne.


(Zdroj: Krimi Zprávy Teplice)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín